Zou het niet fijn zijn als je geleerd had om via eenvoudige technieken een gevoel van totale ontspanning, rust en vrede op elk moment van de dag weer te kunnen oproepen en voelen ? Vooral op een moment dat je voelt dat de stress weer in alle hevigheid opzet en je een naar gevoel bezorgt. Wel dit kan je op een eenvoudige manier leren.Dat doe je met de volgende 6 stappen:

Stap 1 : Voel in je lichaam waar je de stress voelt opkomen. Ga op zoek naar het beginpunt want elk gevoel heeft een begin- en eindpunt. Wanneer je dit gevonden hebt, voel je waar het vervolgens naartoe gaat.

Stap 2 : Geef een kleur aan dit gevoel, deze emotie, het heeft geen belang welke kleur, en je hoeft de kleur ook niet echt te zien. Neem een kleur waarvan je aanvoelt dat die wel bij dit negatieve gevoel past en volg het patroon van het begin tot het eindpunt.

Stap 3 : Stel je vervolgens een groot wit tekenblad voor je op zo’n 0,5 m van je gezicht of waar het goed voor je voelt en projecteer vervolgens het patroon in kleur op het tekenblad.

Stap 4 : Draai nu de richting volledig om van het traject en geef het nu een nieuwe kleur, een kleur die je blij en vrolijk maakt. Beeldt je in dat je lekker met dikke vingerverf de vorige kleur volledig overschildert.

Stap 5 : Duw nu dit nieuwe patroon terug in je lichaam en begin dit omgedraaide patroon door je lichaam te bewegen dus nu in tegenovergestelde richting als bij het eerste negatieve gevoel van stress.

Stap 6 : Ga dit steeds sneller en sneller doen en je merkt meteen dat je stress verdwijnt.

Met deze oefening heb je dus jouw nare gevoel geneutraliseerd. Het is wel belangrijk om hier een goed gevoel voor in de plaats te zetten. Immers, we kennen wel 1001 manieren om ons slecht te voelen en maar een paar om ons goed te voelen
Deze techniek is gemakkelijk te leren en als dit voor jou genoeg is is dat prima.

Bedenk wel dat deze oefening nog makkelijker en beter te leren is met een coach. Wanneer je nog vragen hebt of meer info wenst, neem gerust contact met mij op via de contactpagina.

Wil je graag ervaren hoe een stressloos leven eruitziet ? Laat het mij weten en ik bel je voor een vrijblijvend intakegesprek.