Wanneer je veel met het verleden bezig bent, veel piekert en je vaak druk maakt om nare gebeurtenissen uit het verleden dan is dit de techniek om van de nare en negatieve gevoelens die daar bij horen af te komen. Deze techniek werkt zo goed omdat het als op een abrupte en absurde manier het patroon doorbreekt.

 

Stap 1: Denk aan het moment waarop de nare gebeurtenis of periode voorbij was. Hoe erg het ook was, op een gegeven moment is het weer voorbij Draai de film van de nare periode nog een laatste keer af, maar begin nu aan het eind.

Stap 2: Maak de film zwart-wit, bijvoorbeeld door je in te denken dat je bij een ouderwetse TV ( zo een met draaiknoppen) de kleur uit het beeld haalt, en spoel hem versneld terug. Zorg er voor dat je jezelf in de film ziet.

Stap 3: Doe er (in gedachte of gewoon echt een muziekje) een grappig of absurd deuntje onder. Iets waar je vrolijk van wordt.

Stap 4: Blijf de film terugspoelen ( in zwart-wit en met de grappige muziek erbij) tot voorbij het begin van de nare periode. Je gaat dus vanaf het moment dat alles weer voorbij is terug tot voorbij het begin van de nare periode of gebeurtenis.

Als je klaar bent, test dan of je je nog steeds naar voelt als je aan het voorval terugdenkt. Als je het goed gedaan hebt, lukt dit niet meer. Realiseer je opnieuw dat het moeilijker is om dit alleen van papier te doen, dan samen met iemand die hier heel goed in is en veel ervaring in heeft.

Wanneer je nog vragen hebt of meer info wenst, neem gerust contact met mij op via de contactpagina.

Wil je graag ervaren hoe een stressloos leven eruitziet ? Laat het mij weten en ik bel je voor een vrijblijvend intakegesprek.