Als je het nare gevoel hebt laten verdwijnen is het goed om er een goed gevoel voor in de plaats te zetten Ons brein heeft namelijk wel 1001 manieren om zich slecht te voelen maar kent er maar een paar om zich weer goed te voelen. Als je het negatieve gevoel geneutraliseerd hebt en je doet voor de rest niets dan zal er zeer vlug weer een andere negatieve gedachte of emotie in de plaats komen omdat je dat zo gewoon bent. Daarom is het zo belangrijk om op dit ogenblik je weer goed en ontspannen te voelen

Denk aan een moment in je leven dat je je goed voelde. Het hoeft niet het allermooiste moment te zijn, gewoon een moment dat heel goed voelde. Dat kan op vakantie zijn, spelend met je kinderen of de hond, een intiem moment met je partner,… alles waar jij je goed bij voelt.

Goed, heb je er zo één ? Kan je jezelf als in een film bekijken ? Heel goed, en probeer dan nu eens alles vanuit je eigen ogen te bekijken, de omgeving waar je bent (in dat goede moment), wie er nog bij je is, wat er gezegd wordt, of de geluiden die je hoort, misschien muziek die erbij hoort, … En ga nu eens na waar je dit in je lichaam voelt,… voel dit en versterk dit nu door dit warme goede gevoel door heel je lichaam te verspreiden, steeds verder en verder.

Hoe meer je deze oefening doet, hoe beter en vlotter dit steeds zal lukken. De bedoeling is dat je brein bij piekeren of bij negatieve gevoelens meteen stop zal roepen en automatisch je goed gevoel techniek in werking stellen.

Bedenk wel dat deze oefening nog makkelijker en beter te leren is met een coach. Wanneer je nog vragen hebt of meer info wenst, neem gerust contact met mij op via de contactpagina.

Wil je graag ervaren hoe een stressloos leven eruitziet ? Laat het mij weten en ik bel je voor een vrijblijvend intakegesprek.