Een Goede Toekomst Zien

Als je je druk maakt om de toekomst dan maak je als het ware een negatieve film over hoe de toekomst er uit gaat zien en daar ga je je vervolgens naar en negatief van voelen. Dit stop je door de volgende techniek toe te passen:

 

Stap 1: Gebruik dezelfde techniek als om het verleden los te laten om de negatieve film in de toekomst te neutraliseren.

Stap 2: maak het filmdoek helemaal wit

Stap 3: Bekijk nu in kleur, met normaal geluid en op normale snelheid jezelf in dezelfde situatie, maar nu rustig, kalm en ontspannen. Oefen dit totdat je zonder angsten je kunt voorstellen dat je het daadwerkelijk gaat doen.

Stap 4: Test of je het goed gedaan hebt door het ook meteen te doen.

Bijvoorbeeld: Vliegangst. Stel je hebt een fobie voor vliegen. Nog voordat je überhaupt een vliegtuig ingestapt bent, breekt het angstzweet je al uit. Maak een film in je hoofd waarbij je jezelf het vliegtuig in ziet stappen. Gebruik de nooit meer naar voelen techniek om weer kalm en rustig te worden. Test of je het goed gedaan hebt door te gaan vliegen.

Bedenk wel dat deze oefening nog makkelijker en beter te leren is met een coach. Wanneer je nog vragen hebt of meer info wenst, neem gerust contact met mij op via de contactpagina.

Wil je graag ervaren hoe een stressloos leven eruitziet ? Laat het mij weten en ik bel je voor een vrijblijvend intakegesprek.