NLP bij Burn out

Wanneer je last hebt van wat een burn out wordt genoemd krijg je meestal te horen dat een  burn out komt door een aanhoudende hoeveelheid stress en die stress wordt veroorzaakt door werkdruk, omstandigheden die niet goed zijn afgestemd, sociale factoren, tijdsdruk, planningen die niet lekker lopen etc.

NLP kijkt anders tegen een burnout aan.. NLP gaat ervan uit dat er niets mis is met mensen met een burnout. Zij hebben alleen nog niet geleerd hoe ze goed met hun brein om kunnen gaan. Hierbij is het belangrijk te stellen dat NLP ook geen geloof heeft in oorzaak/gevolg redeneringen. Het grote voordeel is dat er nooit in je verleden wordt gegraven om op zoek te gaan naar achterliggende oorzaken, want daar is geen sprake van. De enige relevante vraag is: wat kan je doen zodat de burnout-klachten stoppen? NLP biedt hier een aantal strategieën voor. Een belangrijke eerste stap is zorgen dat je je veel vaker goed voelt.

Als je het nare gevoel hebt laten verdwijnen is het goed om er een goed gevoel voor in de plaats te zetten Ons brein heeft namelijk wel 1001 manieren om zich slecht te voelen maar kent er maar een paar om zich weer goed te voelen. Als je het negatieve gevoel geneutraliseerd hebt en je doet voor de rest niets dan zal er zeer vlug weer een andere negatieve gedachte of emotie in de plaats komen omdat je dat zo gewoon bent. Daarom is het zo belangrijk om op dit ogenblik je weer goed en ontspannen te voelen